Annons:
Etikettmaterial-verktyg-o-tillbehör
Läst 1956 ggr
smurfan-13
2011-03-05, 19:15

Ekologiska garner

Vi väntar tillökning så småningom (6 månader kvar nu) och jag har ju insett att jag vill virka en massa till den lille. Än så länge har jag baa virkat i akrylgarn, då det kändes billigt och bra att börja med, men till liten vill jag bara ha ekologiska garner. Så tips på sidor som säljer ekologiska garner i fina färger tas tacksamt emot! Även om ni kan tipsa om specifika garner som ni gillar (ekologiska då), så blir det kanske lite lättare att välja för en m beslutsångest. :P

Tänkte göra en filt (m mormorsrutor kanske) i ull till liten, sen är det lite kläder och sånt som jag tänkte virka + självklart massa ´gurumisar av olika slag till mobiler, leksaker, skallror mm. Är bomull bäst till ´gurumisarna tror ni eller vad finns det för andra eko-garner?

Annons:
lilla-icka
2011-03-05, 19:30
#1

Bara en tanke, tänk på att alla inte klarar av ull direkt mot kroppen, om du har tänkt att ha filten direkt mot barnets kropp. På mig har det alltid kliat och irriterat med ull direkt mot huden.

På din fråga om ekologiska garner:

http://stickaochvirka.se/

http://www.bambooisgreen.se/

i övrigt är det bara att googla på ekologiska garner så får du upp en massa olika förslag.

Jag har själv aldrig använt mig av ekologiska garner då dessa är lite för dyra att virka ´gurumis av, men det är ett bra alternativ till barnkläder och filtar mm.

Häls. lilla-icka - Medarbetare på Amigurumi

& Bloggare på VirknålensHemlighet

smurfan-13
2011-03-05, 19:37
#2

I know about kliig ull ;) Klarar själv inte ull direkt mot kroppen, men ull värmer väldigt bra så en ullfilt att ha över satsar vi på. :)

Hittade http://www.torgstenen.se/mk-eco-babyull-color-garn-677.html som jag tyckte hade många fina färger med ju, men bev osäker på hur många nystan som kan behövas för en filt till en barnvagn typ… Vill ju ha många färger, men det är ju dumt att köpa massa mer garn än vad som kommer gå åt…

Pysselkiisen
2011-03-05, 19:55
#3

Titta efter mönster på ravelry, där brukar nämligen stå hur mycjet garn som går år så du får ett hum om hur mycket du behöver.

 

"Om du alltid gör vad du alltid gjort
så kommer du alltid att ha det som du alltid haft det"

Jag bloggar om pyssel och virkning: Livet som Pysselkiise

Min blogg om livet med fibromyalgi: Me, myself and fibro

Min Fotoblogg: My Nikon and I

- medarbetare på Amigurumi iFokus -

Upp till toppen
Annons: