Annons:
Etikettalster
Läst 2805 ggr
nagithas
2010-12-15, 18:54

Någon som har tips?

Min kusin kommer att få barn i februari och jag vill så gärna virka något till henne och barnet. Men jag har letat och inte hittat något som passar. Tycker att det är svårt att veta hur stora djuren blir. Hon vill ha något som är svart,rött och vitt och jag vill virka någonting som är stort typ 30 cm eller större. Men dock inte gigantiskt.

Finns det någon som har något tips?

Annons:
lilla-icka
2010-12-15, 19:41
#1

Ska mönstret vara på svenska eller engelska är först bra att veta, ska det vara ett djur eller en "docka" är också bra att veta…

Häls. lilla-icka - Medarbetare på Amigurumi

& Bloggare på VirknålensHemlighet

nagithas
2010-12-15, 19:54
#2

Eftersom vi inte vet könet på den nya människan som kommer i februari vore det bra om det funkar åt både hållen djur eller "docka" spelar ingen roll.

Engelska eller svenska spelar heller ingen roll.

lilla-icka
2010-12-17, 10:08
#3

Att veta storleken kan många gångar vara svårt att tala om, så alla använder olika garner till sina amisar, jag tex använder mig av 8/4 bomullsgarn, vilket jag använder en 2.5mm virknål till, medan andra använder akrylgarn eller bomullsgarn (stickgarn), och storleken kommer då att varriera…

Om du hittar ett mönster du gillar så kan du pröva att virka det i grövre garn (maskorna blir dock grövre och kankse inte lika fint), annars är det bara å leta.

Några mönster som jag tycker är gulliga och värda att fundera över är dessa:

http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html

http://www.knitting-warehouse.com/free_knitting_patterns/Coats_Clark/TLC_Amore/CrochetHoundPillowToy.pdf

Den ena är en liten katt med smala ben som är lätta att hålla i för ett litet barn, den andra är en hundkudde. Inga lösa delar i någon av dem, om man inte väljer det själv.

Häls. lilla-icka - Medarbetare på Amigurumi

& Bloggare på VirknålensHemlighet

mirjahmia
2010-12-17, 19:22
#4

Det här mönstret tycker jag är jättekul att virka :) kan tänka mig att det är lätt för ett litet barn att hålla å bita i den också :)

http://www.craftbits.com/project/amigurumi-bubble-leg-monster

 

 

"Bättre att fråga och verka dum,

än att inte våga och förbli det."

 

~ CottonCandyCrochet ~

Upp till toppen
Annons: