HJÄLP!!!

Lära sig mönster????

2014-01-21 22:32 #0 av: Annisangel

Jag virkar men kan verkligen inte läsa mönster... Hur gör man? Jag virkar på frihand och mamma har försökt att lära mig läsa mönster men det går helt enkelt inte. Det skulle vara kul att lära sig läsa mönster men hittills har jag klarat mig utan att läsa mönster, men jag vill ju... Blomma Det som händer när jag sätter mig med ett är att jag tittar ordentligt på varvantal och hur många maskor, men sen kommer den där * som ska upprepa senast gjorda varv och sen är det kört för jag hittar inte fortsättningen. Å så dansar siffror och varv ihop tillsammans med stolpar och halvstolpar tills jag med en suck lägger mönstret i byrålådan igen...Galen

Känner ni min frustrering...? Kanske finns det nåt jätteenkelt mönster, men jag tror jag blivit allergisk redan mot mönster... Någon som kan hjälpa mig tro???Ledsen

Anmäl
2014-01-21 22:34 #1 av: Cahira

Jag fattar inte svenska mönster, jag kör på engelska. :) Kollade tutorials på engelska som visade vad alla betydde och kunde koppla ihop av allt betydde. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-01-21 23:20 #2 av: Kiwikatt

Jag brukar ha ett tomt papper framför mig och på det skriva/strecka de varv jag gjort klart...
Eller så skriver jag 1,2,3,4,5,6 osv tills det är samma antal varv som i mönstret och i takt med att jag virkar stryker jag färdigvirkade varv, då vet jag alltid vart jag är i mönstret...
Vet inte om det är till ngn hjälp för dig dock 😜 men så gör jag

Anmäl
2014-01-21 23:50 #3 av: Cahira

Jo jag för anteckningar jag med, minnet är dåligt :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-01-21 23:54 #4 av: Kiwikatt

#3
Verkligen! 😜

Anmäl
2014-01-22 08:05 #5 av: Annisangel

Tack hörrni!!! Jag ska låta era råd sjunka in och se när nästa sug efter mönster dyker upp. Ska testa med engelska tutorials. Kanske funkar bättre, jag gillar ju att komplicera saker för mig. Hehe!!!

Anmäl
2014-01-22 12:27 #6 av: Caspia

Jag föredrar att virka efter diagram eller skisser. Men jag har förstått att en del tycker att det är hopplöst.

Anmäl
2014-01-23 15:08 #7 av: Rumblebee

Jag forsokte lara mig att tyda svenska mönster, men gav upp da jag inte fattade nagot. Senare sa provade jag helt enkelt pa att gora ett engelskt  mönster och anvande youtube som hjalp, t.ex sokte efter 'crochet slip stitch' 'crochet hdc'' etc.. och nu har jag betydligt mer kott pa benen och kan gora chains, stitches, half-double och triple crochets, star crochet och slip stitches. (skriver stygnens namn pa engelska da jag inte kan dom pa svenska Tyst)

Nar det galler att halla koll pa hur manga varv jag gor, sa brukar jag lagga garn som skiljer sig i farg fran det jag arbetar med i slutet av varje varv. Nar man inte behover hjalp med att halla koll pa varvantalet sa kan man bara ta bort det garnet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.