Material, verktyg o tillbehör

virka på flygplanet

2013-10-27 20:00 #0 av: nakenkatt

ska flyga till Karibien i vinter och det tar lång tid,många timmar.jag funderar på om man får ta med en virknål i handbagaget,vad tror ni??är det någon som har gjort det?har också funderat på om de lyser bagaget,hur det skulle vara med virknål i trä?? min man tror ej det går utan att det räknas som ett vasst föremål.Har ni några erfarenheter av detta,vore jag tacksam för svar.

Anmäl
2013-10-27 22:37 #1 av: [Kavring]

Japp, helt ok att ha med sig. Dock ej ok med stora saxar, dvs större än en nagelsax kan man väl säga för att va helt säker. Jobbar i säkerhetskontrollen på arlanda, så jobbar med detta varje dag - så jag är en ganska tillförlitlig källa. :)
Allt bagage röntgas såklart, även det incheckade men det är som sagt inga problem med virknålar.

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2013-10-28 08:22 #2 av: nakenkatt

tack vad glad jag blir.Då törs jag ta med ett nystan garn och en virknål i handbagaget.Vilken tur,inte visste jag vi hade folk som jobbade på Arlanda här på forumet.Ibland har man tur!!!!!

Anmäl
2013-10-28 09:25 #3 av: TottsiGirl

Virkade när ja flög till Grekland i somras fungerade kalas..Perfekt flygsysselsättning :)  Däremot vet jag att när ja flög från bryssel för något år sedan så hade dom ett stort kryss över stickor och virknålar i sin säkerhetskontroll.. Så kanske är de olika från land till land vad som tillåts?

Anmäl
2013-11-04 23:33 #4 av: [Kavring]

Hej igen! Ja det är olika från land till land vad som tillåts, men de större reglerna om vätska och vassa föremål som sax och kniv är oftast rättså likadana.
Om man vill ta med sig nåt man känner på sig är lite udda - chansa inte! Checka istället in bagaget, det är enklast för Dig som passagerare.
Men FRÅN Sverige är alltså virknålar helt ok!

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2013-11-06 08:29 #5 av: nakenkatt

#4 Tack,det låter toppen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.