OT - Off topic

Namnbyte

2013-06-03 10:01 #0 av: [Hjärnans-virvlingar]

Nu har röstningen legat ett tag och det är dags att avsluta den.

Resultatet är följande:

80% röstade för att namnbyte ska ske

46% röstade för namnet Garn i Fokus

Så häng med nu allihopa - nu kör vi!

Livet kan vara krokigt - men aldrig utan mening!!!

Sajtvärd på Amigurumi i Fokus

Anmäl
2013-06-03 20:42 #1 av: [Joanna76]

Ja, kul. Hoppas vi får mer besökare nu


Anmäl
2013-06-04 10:30 #2 av: [Hjärnans-virvlingar]

Så här är svaret från Ifokus...

Hej!

Det är möjligt att byta namn, men:

- Allt sökmotorerna har indexerat på sajten kommer att leda till ett felmeddelande när någon följer länken. Det kan leda till irritation hos besökarna. Amigurumi har jobbat sig upp till höga placeringar i Google. Allt det försvinner vid ett namnbyte.

- Sajten kommer under en period (kan vara lång) inte att få några besökare alls via sökmotorer. Många gånger betyder det att 9 av 10 besökare försvinner helt, åtminstone tillfälligt.

- Breddning av sajter leder inte automatiskt till högre aktivitet. Ofta är det tvärt om. En bred sajt förväntas innehålla mycket mer. Amigurumi, rutor, kläder, virkning, stickning, krokning, knyppling och en massa annat i ditt fall. Man måste fråga sig om man klarar att fylla ett större ämne med värdefullt innehåll.

- Det blir lite som att starta om sajten från början med skillnaden att det redan finns visst innehåll att bygga vidare på.

När det gäller val av namn tror jag att ditt förslag från Värdsajten, Garnhantverk iFokus, är bra. Det ger nämligen träff på både garn, hantverk och garnhantverk vid sökning i sökmotorer. Garn ger bara träff på garn.

Ett alternativ till att byta namn på Amigurumi iFokus kan vara att starta Garnhantverk iFokus parallellt i stället. Då kan ni successivt slussa över besökare från Amigurumi till Garnhantverk och ni undviker att tappa alla sökmotorbesökare. I bästa fall slutar det med att ni har två sajter som är aktiva och i sämsta att ni väljer att bara driva Garnhantverk vidare. Ni minskar dessutom risken att förlora dem som bara är intresserade av amigurumi. Nischade sajter får ofta trogna besökare just därför att de är så smala och fokuserade.

Så vad säger ni??? Hur ska vi göra, starta en parallell sajt och succesivt slussa över eller ska vi smälla till och byta namn?

Livet kan vara krokigt - men aldrig utan mening!!!

Sajtvärd på Amigurumi i Fokus

Anmäl
2013-06-04 16:55 #3 av: nakenkatt

ja du det var inte lätt att svara på..... vad tycker ni????

Anmäl
2013-06-04 18:08 #4 av: Cahira

Jag röstar för parallell i så fall. Då gör ju båda sajterna reklam för varandra! "Vill du virka mer, välkommen till garnhantverk" eller "Så du har fastnat för amigurumi, välkommen in!" 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-06-04 19:58 #5 av: [Joanna76]

Jag röstar också för parallell. 


Anmäl
2013-06-04 20:43 #6 av: lilla-icka

Misstänkte faktiskt att detta svar skulle komma, så jag röstar för två parallella sajter som länkar till varandra. Hjälper dig gärna med den andra också, så gott jag hinner och kan...

Häls. lilla-icka - Medarbetare på Amigurumi

& Bloggare på VirknålensHemlighet

Anmäl
2013-06-04 21:39 #7 av: nakenkatt

jag då röstar nog jag också för två parallella.

Anmäl
2013-06-05 08:16 #8 av: [Hjärnans-virvlingar]

Då kör vi på två parallella och en långsam överfasning...

#6 lilla-icka, jag skulle bli jätteglad om du kan hjälpa mig på den andra sajten också... allt efter tid och ork förståss.

Livet kan vara krokigt - men aldrig utan mening!!!

Sajtvärd på Amigurumi i Fokus

Anmäl
2013-06-05 13:38 #9 av: LinaLj

Jag håller med om att två parallella verkar vara det bästa alternativet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.