Inspiration

förstagångare

2009-12-30 13:40 #0 av: sil-jam

GladHej! Jag har precis skaffat boken "virka amigurami" & tänker prova. Vad är bäst at börja med? De som det står lätt på eller kan jag testa utmaning? Är van att läsa mönster & har virkat ganska mycket. Garnet verkar krångligast. Vilken grovlek väljer jag?

Anmäl
2009-12-30 13:53 #1 av: lilla-icka

Om du har vana sedan tidigare, så tror jag du kan klara vilken av mönstrena som helst i boken, de är egentligen inte så komplicerade (tycker iaf jag). Om du stöter på problem är det ju bara skriva här så kan du nog snart få hjälp.

 

Häls: lilla-icka

Häls. lilla-icka - Medarbetare på Amigurumi

& Bloggare på VirknålensHemlighet

Anmäl
2009-12-30 13:56 #2 av: anglastina

Jag använder oftast akrylgarner, typ Carolina eller Freija, det är iallafall en bra grovlek att börja på, sen kan man testa andra garner, ibalnd använder jag vanliga virkgarner typ 8/4 och man kan köra dubbelt garn oxå. Lycka till

 

Anmäl
2009-12-30 14:20 #3 av: MsVilja

Jag använder också oftast akrylgarner. Vilken tjocklek är faktiskt mest en smaksak, det fungerar med både tjocka och tunna garner, sålänge man anpassar virknålen. Testa lite själv och se vad du gillar mest. Sedan när du hittat vad du gillar är det är ju kul om man har många färger i samma tjocklek så man kan göra flerfärgade figurer. Jag kör främst på Minicryl själv, vilket är ett tunt och mjukt akrylgarn med fina färger. Tycker det blir fint med små maskor, och det passar bra till min lilla tjejs bebisleksaker!

 

 

Anmäl
2009-12-31 00:28 #4 av: Lillhy

Jag är lite sugen på den supersöta kaninen som är en "utmaning", men jag vill inte ge mig på nåt för komplicerat så här i början. Är den svår tro? Nån som gjort en sån?

Anmäl
2009-12-31 02:03 #5 av: Pkarin42

Jag har gjort den och tyckte inte den var krånglig. Jag för min del använder gärna bomullssgarn, men har börjat titta på en del acryl för det blir billigare i längden.

Har tyvärr ingen bild på kaninen för den tog vår valp så nu har den bara ett öra, ett ben och en arm och han älskar den fortfarande.

Anmäl
2010-01-01 18:19 #6 av: MsVilja

Jag gjorde kanin som är väldigt lik (men från ett annat mönster) bland de första amigurumisar jag gjorde - och jag började med ingen mönstervana och enbart en grytlapp virkad över tio år tidigare.

Det svåra med kaninen är nog mest att virka de smalare bitarna (ben/armar) och att det tar lång tid innan den blir klar och man ser det slutgiltiga resultatet. Fördelen med att börja med en mindre grej är ju att man kan öva och eventuellt göra lite misstag, komma in i det och få jämna figurer (lika tajta maskor) innan man sätter igång på allvar.

Annars är det inte så mycket svårare rent tekniskt med kaninen tror jag, så om du är redo för ett större projekt är det bara tuta och köra :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.